Hoe ondernemer Thijs leert klappen te incasseren (en uit te delen!)

Ondernemen

Als jonge ondernemer kan het vaak voelen alsof er uren te weinig in een dag zitten. Altijd druk, veel reizen voor je werk, onverwachte telefoontjes, deadlines, etc. Voor de Arnhemse ondernemer Thijs (35) is het altijd lastig om in deze routine ook nog tijd en energie vrij te maken om naast zijn werk zijn lichaam ook in een goede conditie te houden. 

Ongeveer een jaar geleden raakte hij tijdens een ski trip in gesprek met Ronan, oprichter van Gelukkig Lijf. Voorheen had hij hem louter als een fitness instructeur gezien. Maar na het horen van de visie van Ronan op een ‘gelukkig lijf’, raakte hij benieuwd naar het principe. “Niet zozeer dat ik direct psychologische hulp nodig had, maar dat ze alle aspecten van een gelukkig lijf (mentaal, fysiek, voeding) bij elkaar willen brengen sprak mij erg aan.”

Slaan, schoppen, sparren

Ze plannen een proefles in en beginnen aan een traject voor o.a. spieropbouw. Vaak werd er aan het eind van de training nog een kwartiertje ‘pad-training’ gedaan: kickboksen. Ondanks dat Thijs het nut en de resultaten van het trainen met gewichten wel inzag, was het vooral de kickboks training waar hij echt enthousiast van werd. 

“Op het begin vond ik het vooral grappig, maar al gauw merkte ik dat het erg belonend werkte. Het geeft je een voldaan gevoel, maar ook weerbaarder. Zeker wanneer we gaan sparren, je weet hoe je moet uitdelen en minstens zo belangrijk, je weet hoe je moet incasseren. Wat dat betreft heeft Gelukkig Lijf me een sport laten leren kennen die me sterker in mijn schoenen laat staan.” 

Dat er bij het sparren soms (kleine) blessures om de hoek komen kijken, ziet hij juist als iets positiefs. Als ik de dag na een training pijn heb aan mijn ribben, dan voelt dat gek genoeg juist heel voldaan. “Ik weet dat ik mezelf uitgedaagd heb.”

Blijven trainen in een druk leven

Zoals hierboven al genoemd werd, is het als ondernemer soms lastig om een training in je drukke dagelijkse routine te plannen. “Dit gaat bij Gelukkig Lijf heel prettig, ze zijn flexibel in de uren. Zo kan ik bijvoorbeeld even tussen de middag snel trainen. Dat maakt het voor ondernemers ideaal. En door de individuele begeleiding die je hebt, maak je sneller stappen en ben je veel beter gefocust op je techniek. Ik ben effectiever aan het leren en aan het groeien.” Daarnaast stipt hij aan dat het erg meehelpt dat de omgeving van Gelukkig Lijf bestaat uit een groep fijne mensen die er trainen, aangevuld door professionele begeleiders. “Het zijn normale mensen, met normale doelen in een normale omgeving.” 

Ook op het gebied van voeding is het als ondernemer soms lastig om een gezonde levensstijl te onderhouden. Veel borrels, veel etentjes, soms te druk om zelf eten te maken. Ook hierbij levert Gelukkig Lijf een positieve bijdrage. Niet dat zijn eet- (en drink-) patroon op dit moment perfect is, toch kan het wel veel toevoegen om met zijn trainer hier (figuurlijk) over te sparren en te kijken naar haalbare alternatieven en doelen.

Stok achter de deur

Mijn doel is om meerdere keren in de week te komen trainen, mocht ik niet in het buitenland zitten. Door Gelukkig Lijf heeft hij nu ook een stok achter de deur om zijn doelen te halen. “Ronan zorgt wel voor die positieve druk, ik kan echt niet met een klein smoesje verzaken.” 

Thijs beseft dat bijvoorbeeld het kickboksen voor veel meer mensen een hele positieve invloed kan hebben. “Veel mensen hebben last van een gebrek aan zelfvertrouwen. Kunnen incasseren en je mannetje moeten staan kunnen hier beiden enorm bij helpen. Het heeft mij ook sterker in mijn schoenen doen staan. Ik ben absoluut geen softie meer.” 

Wist je dat de meeste diensten van Gelukkig Lijf fiscaal aftrekbaar zijn voor ondernemers? En dat je vaak vergoeding kunt krijgen vanuit de aanvullende zorgverzekering? Benieuwd hoe ook andere ondernemers het trainen bij Gelukkig Lijf ervaren? Lees ook eens de blog over Xandra, eigenaresse van het Arnhemse ‘de Vergaderie’. 

Vraag kosteloos en vrijblijvend een kennismaking, eventueel met proefles aan!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.