Ingrid viel 16kg af en kreeg meer grip op haar eetgedrag!

Wat is je naam en wie ben je?

Hoi ik ben Ingrid* en ik ben 38 jaar oud.

Hoe ben je bij Gelukkig Lijf terecht gekomen?

Ik ben bij Gelukkig Lijf terecht gekomen via Internet. Op mijn Facebook kwam een ervaringsverhaal van iemand langs waardoor mijn interesse werd gewekt. Ik herkende mijzelf in het verhaal van die persoon en zag dat de wijze waarop Gelukkig Lijf werkt effect kan hebben. Daar wilde ik meer van weten en startte een zoektocht op Internet.

Wat zijn/waren je doelen?

Toen ik bij Gelukkig Lijf binnenkwam, was ik veel te zwaar. Mijn doel was om 25kg af te vallen zodat ik weer een gezond BMI zou hebben. We hebben dit doel in een kleinere stukjes gehakt en het eerste doel was -8kg, zodat ik weer onder de 90kg zou zijn.

Hoe heb je de begeleiding bij Gelukkig Lijf ervaren, tot nu toe?

Ik heb een all-in pakket doorlopen. Ik wilde deze sessies wat breder uitsmeren zodat ik wat langer contact zou hebben. In het eerste contact hebben we een eetschema gemaakt. Ondanks dat ik dacht goed zicht te hebben op wat ik at, hielp dit schema me erg. Ik zag duidelijk hoeveel calorieën ik naar binnen werkte en kon hierdoor betere keuzes maken. En dat ben ik ook direct vanaf de start gaan doen. Daarnaast ben ik zelf het hardlopen weer op gaan pakken. Julian was hier erg stimulerend in. Ik heb de begeleiding vanuit hem als heel prettig ervaren. Ik bezit van mezelf behoorlijk wat bedrevenheid als ik een doel voor ogen heb. Ik ben dan ook eerder succesvol afgevallen, alleen heb ik nooit echt grip gekregen op mijn snaaibuien.

We hebben daarom tijdens het contact met name gesprekken gevoerd zodat ik meer zicht en uiteindelijk ook grip kreeg op waarom ik ongewenste snaaibuien had. Julian was geduldig, stimulerend en had oog voor mijn valkuilen. Hij stelde de juiste vragen.

Ingrid

Wat heb je tot nu toe al bereikt bij Gelukkig Lijf?

Nadat ik het all-in pakket (in 8 weken tijd) had doorlopen had ik mijn doel -8 kg bereikt. Ik ben toen op eigen kracht (met hetgeen ik geleerd heb bij Julian) door gegaan. Inmiddels zit ik op -16kg.

Wat heb je zoal geleerd tijdens je traject?

Ik heb meer grip gekregen op mijn snaaibuien. Ik weet wat mijn triggers zijn en heb een plan hoe ik hiermee om kan gaan. Mijn triggers zitten met name in stress/ werkdruk/ vermoeidheid. Ik weet nu dat ik er op moet letten dat ik genoeg ontspanningsmomenten (preventief) voor mezelf in plan. Maar ook hoe ik er mee omgaan als ik toch overvallen wordt door een snaaibehoefte.

Daarnaast is sporten/ bewegen weer een vast onderdeel geworden van mijn ritme. Ik loop weer regelmatig hard. En heb zelfs recent de bridge to bridge loop gelopen (16,1km!) (terwijl ik bij de start van het gelukkig lijf traject nog maar 3 min kon rennen).

Wil jij (max 1x p.w.) Gratis Tips Omtrent Training, Voeding, Psychologie en Leefstijl? Schrijf je dan nu in!

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die misschien nog twijfelen om te starten bij Gelukkig Lijf?

Ik twijfelde zelf ook om te starten met het traject. De twijfel zat hem met name in de financiële kosten. Ik wist dat ik een groot deel van de kosten vergoed zou krijgen via mijn zorgverzekering. Hierdoor nam de twijfel af en heb ik mezelf deze kans gegeven.

Doordat bij Gelukkig Lijf een unieke combinatie wordt gemaakt tussen sporten, eetstijl en het psychologische aspect ga je zeker weten resultaat behalen. Mij heeft deze combinatie van aanpak geholpen. ‘het probleem’ (de reden van je overgewicht) zit over het algemeen niet in 1 aspect, maar in de combinatie van factoren (eten, bewegen, psychisch welbevinden). Dan zal je het ook gezamenlijk aan moeten pakken om het overgewicht op te kunnen lossen.

*I.v.m. werk gerelateerde privacy redenen wil deze persoon onherkenbaar blijven. De naam Ingrid is dan ook gefingeerd.

Wil jij net als Ingrid meer grip op je gedrag krijgen en je weer lekker voelen? Wij staan je graag te woord! Je kunt ons bereiken via onze contactpagina.

Wil je liever direct een vrijblijvende en kosteloze kennismaking, eventueel met een persoonlijk proefles? Vul dan hieronder je gegevens in!