Ondernemer Jerry: ondanks een hectisch leven toch gezond en bewust

De meesten van jullie kennen Gelukkig Lijf waarschijnlijk vestiging in Arnhem. Maar ook in Apeldoorn loopt het inmiddels al erg goed. Wat is er dan leuker om eens naar de verhalen van de klanten daar te kijken? Vandaag op onze blog het verhaal van Jerry. Deze ondernemer is intussen een aantal maanden bezig bij Gelukkig Lijf. Het lukt hem om, ondanks een druk en hectisch leven, de afgelopen maanden gestaag maar structureel af te vallen en fitter te worden.

Hectisch leven

De 53-jarige Jerry is ondernemer op het gebied van de import van industriële producten en heeft momenteel 26 werknemers in dienst. Om even een beeld te schetsen: Twee weken voor het interview verbleef hij nog in Engeland. En over enkele dagen zit hij weer in Italië om een flink aantal fabrieken te bezoeken. Wat, en of, bij deze fabrieken iets geregeld is met eten is altijd maar de vraag. Toastje, pindaatje, biertje, of snel ergens een broodje meenemen. Van te voren is het lastig in te schatten. Een hectisch leven dus vaak, met verleidingen alom. Maar, zegt hij zelf, dat mag geen excuus zijn om niet met het sporten en bewuster leven door te gaan. De juiste mindset de hij samen met Gelukkig Lijf heeft ontwikkeld.

Bewuster geworden

Maar dat laat niet weg dat het met dit hectische leven soms lastig is om met zowel bewegen en voeding de juiste richting in te blijven gaan. Zo moest hij laatst op het vliegveld in Engeland onverwachts 2,5 uur wachten. Even snacken om de tijd te doden dus. Op het moment dat hij met een zakje M&M’s in de handen staat, en dit bijna 500 Calorieën blijkt te zijn, is de keuze om wat anders te pakken al gauw gemaakt. “Het is een stuk bewustwording. Als je op een willekeurig vliegveld om je heen kijkt, zie je dat het soms 99% ‘slecht’ voedsel is. Te zoet, te zout, te vet. En vooral veel calorieën. Dan is het, wanneer je je er niet heel bewust van bent, enorm lastig om de juiste keuzes te maken.” Vooral op reis maakt hij er dus een gewoonte van om het product in te typen in de app of het etiket op de verpakking te lezen. Dat scheelt al enorm.


Wil jij (max 1x p.w.) Gratis Tips Omtrent Training, Voeding, Psychologie en Leefstijl? Schrijf je dan nu in!


Sporten als prioriteit

Ook het sporten bevalt hem erg goed. In de weken dat hij niet op reis is, is hij elke week aanwezig bij een personal training en een groepsles. Dit is op dit moment een mooie verdeling, al zou hij op den duur hier ook nog wel een extra sportmoment in zijn eigen tijd aan toe willen voegen. De trainingen werpen zijn vruchten ook af, want op conditioneel vlak merkt hij het enorm. En samen met de veranderingen op voedingsgebied heeft het ervoor gezorgd dat zijn kleding veelal te groot geworden is. De trainingen bij Gelukkig Lijf staan nu vast in zijn agenda, de rest van de dingen plant hij hieromheen. Het is nu juist een prioriteit geworden.

Eye-opener

De voornaamste reden voor Jerry om bij Gelukkig Lijf aan de slag te gaan is het verliezen van gewicht. En dit lukt aardig. Onderhand zit hij rond de 9 kilo gewichtsverlies. In bijna een half jaar tijd lijkt dit niet enorm spectaculair. Maar juist deze geleidelijke, constante daling in het gewicht is positief. Dit geeft hem de tijd om een aantal blijvende veranderingen te maken. “Ik at altijd wanneer ik honger had, en dronk wanneer ik dorst had.” Dit patroon is nu de deur uit voor een houdbaarder patroon. “Dit traject is wel echt een eye-opener geweest. Je kunt wel gewoon dingen blijven eten die je normaal ook eet, maar wel in hoeveelheden waar je eigenlijk al voldoende aan hebt.”

Op de vraag wat hij anderen met een soortgelijk leven, die weten dat ze eigenlijk ook een aantal veranderingen moeten/willen maken, wil meegeven geeft hij een hele mooie afsluiter. “Zet je excuses aan de kant. Je kunt minstens 100 excuses bedenken om het niet te doen. Er is maar één excuus om het wel te doen, en dat is het gewoon doen.”

P.s. wist je dat je naast eventuele zorgvergoeding als zelfstandige de trajecten bij Gelukkig Lijf vaak als zakelijke kosten kan opgeven?


Wil jij ook kosteloos en vrijblijvend meer informatie omtrent begeleiding?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.