Sandra viel ruim 10kg af en vond het plezier in sporten!

Sandra viel ruim 10kg af!

Wat is je naam en wie ben je?

Sandra van Rumpt, 31 woon in Arnhem. Teamlid van een team van HR professionals en hou van lekker eten, drankjes/terrassen en leuke dingen doen met vriend(in)en.

Hoe ben je bij Gelukkig Lijf terecht gekomen?

Volgens mij via Google en gezocht op personal training Arnhem

Wat zijn/waren je doelen?

Ik wou graag weer plezier krijgen in het sporten, ik kreeg mezelf niet naar de sportschool en heb van alles geprobeerd. Van Yoga tot zelf fitnessen, tot groepslessen maar ik hield dit vaak niet langer dan een paar weken vol. Ik heb in het verleden altijd teamsporten gedaan (volleybal, hockey) maar dit is niet te combineren met fulltime werken en het sociale leven wat ik daarnaast heb. Ik wou graag hetzelfde plezier wat ik altijd in teamsporten gevoeld heb ervaren en ik was op het moment dat ik bij Gelukkig lijf begon ook aan de zware kant voor mijn doen.

Ik voelde me letterlijk ook zwaar zowel mentaal als fysiek hoewel ik niet eens zo ontevreden was over mijn lijf als ik in de spiegel keek wist ik wel dat ik niet op een gezond gewicht was. Mijn BMI was ook tegen de bovengrens aan en wou voorkomen dat het verder de verkeerde kant op zou gaan maar het hoofddoel was plezier in sport, het voor een langere tijd volhouden en mezelf lichamelijk en mentaal fitter te voelen. In begin hebben we dus ook niet echt gefocust op een bepaald streefgewicht maar vooral op het sporten zelf en fitter worden.

Wat voor (positieve) impact heeft het traject bij Gelukkig Lijf tot nu toe op je leven gehad?

Ik ben een stuk meer afgevallen dan ik had verwacht/gedacht. Toen ik eraan begon heb ik me verbaasd over hoe gemakkelijk me dit af ging. Ik had absoluut geen zin om mijn eten te gaan tracken in het begin van het traject. Maar Julian heeft toen voorgesteld om dit te gaan puur om te kijken wat ik eet en niet om te controleren hoeveel ik mag eten. De grap is dat het tracken van m’n eten automatisch ervoor zorgde dat ik meer na ging denken over wat ik at, wat uiteindelijk maakte dat we wel met bepaalde doelen/kcal restricties gingen werken.

Omdat ik m’n eten toch al trackte en merkte dat me dat eigenlijk ook prima af ging. Het doel was 5/6kg afvallen naar een gewicht waar ik weet dat ik me altijd prettig bij heb gevoeld: 75kg. Echter ging het me zo goed af dat we het doel hebben bijgesteld naar 73 kg. En toen we het tracken op begeven moment los hebben gelaten ben ik zelfs nog naar de 71kg gezakt. In totaal ben ik dus 10kg afgevallen en ik merk dat ik me ook echt enorm veel lichter voel. Zowel lichamelijk als mentaal. Daarnaast heb ik vanaf de eerste week geen enkele keer er over nagedacht om niet te gaan of af te zeggen. Wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Elke week heb ik weer zin om op donderdag te gaan sporten. Ook de tweede keer sporten per week is na een paar weken online groepslessen organisch naar zelfstandig sporten in de gym gegaan. Ook deze sessie mis ik (bijna) nooit. Door het vaste ritme en de stok achter de deur dat ik weet dat ik elke week weer gewogen word en bij Julian ga sporten maakt dat ik met plezier 2 keer per week sport. Dit heb ik sinds ik teamsporten deed niet meer gehad.

Ik denk dat hier ook een heel groot gedeelte echt de verdienste van Julian is. Ik voel me vanaf dat één gehoord, begrepen en gesteund. Er is altijd ruimte voor overleg of om dingen anders te doen als ze niet werken en eigenlijk hebben we al heel snel een soort van opbouw/ritme gevonden die werkt. Ook vind ik het heel belangrijk dat er ruimte is voor plezier tijdens het sporten en ik niet gedwongen wordt om bepaalde oefeningen of dingen te doen die ik echt niet leuk vind. De grootste positieve impact is denk ik dat ik ‘s ochtends in de spiegel kijk en er zo uit zie als ik me mentaal ook voel. Dat is wat ik al jaren niet meer zo had ervaren. Ook heeft het ervoor gezorgd dat je een soort van commitment naar jezelf hebt laten zien. Dat als je iets wil dat je dat dan ook kan bereiken en ik voel me lichamelijk ook een stuk sterker.

Hoe heb je de begeleiding bij Gelukkig Lijf ervaren, tot nu toe?

Ik heb het een en ander al hierboven genoemd. Maar ik denk dat wat ik het prettigst vind toch echt is dat Julian goed luistert naar je behoeftes. En ook goed in kan schatten waar die je een zetje moet geven en waar niet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iets moest doen van hem, maar dat het altijd in overleg gaat. Ook vind ik het heel fijn dat er flexibiliteit is in het verschuiven van een afspraak als het vanwege bijvoorbeeld werk of een sociale verplichting niet lukt om op donderdag te sporten.

Daarnaast hebben we ook gewoon echt lol, er is altijd ruimte voor een gesprek of een grapje tussendoor. Daar hou ik wel van. Ik zou er niet goed tegen kunnen als een trainer van me zou verwachten dat ik alles super serieus neem. En ook alles een keer moet proberen of veel variatie in de oefeningen moet doen. Ik merk dat ik juist heel prettig vind dat we een bepaald soort structuur in onze training hebben, tot nu toe lijkt dit ook heel goed te werken voor mij en mijn lichaam. Ik heb nog geen pijntje of blessure gehad, terwijl ik dit in het verleden vaak wel had wanneer ik krachttraining ging doen en mensen me gingen pushen naar oefeningen en gewichten waar ik me eigenlijk nog niet prettig bij voelde.

Wat heb je tot nu toe al bereikt bij Gelukkig Lijf?

Staat denk ik al voor een groot deel in het punt 2 hierboven. Ik voel me zowel mentaal als lichamelijk fit. Ik denk dat het lang geleden is dat ik zo tevreden was met hoe ik eruit zie. Ik heb plezier in het sporten en voel me fitter dan ooit.

Wat heb je zoal geleerd tijdens je traject?

Dat ik geen enorme aanpassingen hoef te doen in mijn leven om fit/gezond te zijn, ik eet nog steeds af en toe friet, ga uiteten en ik drink nog steeds wijn. Ik ben me alleen wel bewuster geworden van wat en wanneer ik eet en de hoeveelheden die ik at. Door een paar weken je eten te tracken kun je op begeven moment zelf wel inschatten wat je kunt eten. Heb nu ook afgesproken met Julian dat zolang ik op gewicht ben ik mijn eten ook niet meer ga bijhouden. Dus het voelt nu al steeds meer als een way of life!

Daarnaast heb ik ook echt meer vertrouwen in mijn lijf gekregen en ben ik vertrouwder geworden met de verschillende oefeningen. Ik was altijd bang dat mijn vorm niet goed zou zijn. Of dat ik oefeningen verkeerd uitvoer en die angst heb ik niet meer omdat ik de oefeningen nu al zo vaak gedaan heb.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die misschien nog twijfelen om te starten bij Gelukkig Lijf?

Ik snap dat het een aardige financiële investering is die je doet als je voor personal training kiest, maar ik kan oprecht zeggen dat dit het dubbel en dwars waard is. Als je iemand bent zoals ik die een stok achter de deur nodig heeft of een bepaald level van verantwoordelijkheid naar iemand anders moet voelen om zelf in beweging te komen, dan kan ik dit écht aanraden.

Ik kan natuurlijk niet voor de andere trainers spreken, maar de begeleiding van Julian is altijd mega steunend. En meedenkend en het zijn geen rigide trainingsprogramma’s met belachelijke eetrestricties waardoor het onmogelijk vol te houden is. Er wordt echt naar jouw individuele voorkeuren gekeken en geluisterd en daarop passend wordt een plan gemaakt (of geen plan als je dat prettiger vindt, zoals ik).

Contact

Wil je meer te weten komen over begeleiding bij Gelukkig Lijf of heb je nog vragen? We staan je uiteraard meer dan graag te woord! Je kunt ons bereiken via onze contactpagina.

Wil je liever direct een vrijblijvende en kosteloze kennismaking, eventueel met een persoonlijk proefles? Vul dan hieronder je gegevens in!