Personal Trainer Apeldoorn Kosten

Personal Trainer Apeldoorn Kosten, duur of niet?

Als je op Google “Personal Trainer Apeldoorn” intoetst, dan is de eerst opvolgende zoekterm “Personal Trainer Apeldoorn Kosten”. Blijkbaar vragen veel mensen zich af wat de kosten van personal training zijn en of dit nou duur is. In dit artikel ga ik dieper in op deze onderwerpen. De eerste vraag die je jezelf daarbij moet stellen is: “hoeveel is mijn gezondheid me waard?”. Deze vraag is subjectief. Voor de ene is gezondheid het aller kostbaarste bezit wat die heeft, de ander geeft er minder om. Zo heeft de ene er minder moeite mee om een sigaret op te steken en zich in het weekend vol te laten lopen dan de ander.

Prijsverschillen

Afhankelijk van waar je zit in het land (randstad of platteland) variëren de prijzen van een uur personal training tussen de €50,- en de €100,- per uur. Het is een wezenlijk verschil in prijs, maar een natuurlijke werking van de markt naar vraag en aanbod. Veel diensten zijn in de randstad nou eenmaal duurder. Vaak betaal je extra voor gebakken lucht, maar dat terzijde. Wanneer je zoekt op “personal trainer Apeldoorn kosten” kom je meestal zo rond de €50 – €60,- per sessie uit. Uiteraard heb je zoals overal prijsvechters die een uur training voor €40,- aanbieden. Maar je moet je afvragen of je dat moet willen.

Besparen..?

Als jij je auto naar een garage brengt, ga je dan naar een betrouwbare gecertificeerde garage of neem je de gok en betaal je een tientje minder bij een prijsvechter? Ergens moeten ze op besparen. Of ze zetten even een ‘extra olielekje’ op de bon om te compenseren voor hun lage tarieven. Waardoor je uiteindelijk toch duurder uit bent. Een betrouwbare en veilige auto is nogal belangrijk. Je wilt niet dat jouw remleidingen het begeven omdat jij zo nodig die paar tientjes wilde besparen op de onderhoudsbeurt, toch? Zo is het vaak ook bij personal training, er zal voor dat tarief ergens op bespaart moeten worden. Dit houdt in de praktijk vaak in dat je niet écht personal training krijgt. Een trainer die naast je staat in een volle trainingszaal noem ik geen personal training. Of je dat je een lager opgeleide (of helemaal niet opgeleide) trainer krijgt.

Wil je dat risico nemen wanneer je werkt aan je gezondheid? Deze vraag hangt wederom af van de vraag “hoeveel is mijn gezondheid me waard?”. Vaak ben je met dit soort trajecten uiteindelijk alleen maar langer bezig (net als het extra olielekje op de bon van je auto) omdat je niet optimaal begeleid wordt. Of je behaalt je doelen helemaal niet. Dus ook hier geldt meestal de oud Hollandsche uitspraak “goedkoop is duurkoop”. Afgezien van de prijsvechters heb je ook nog het ‘normale’ verschil in prijs-kwaliteitverhouding. Zo betaal je nou eenmaal meer voor een Mercedes dan voor een Renault en zo kost/verdient een WO of HBO geschoold persoon nou eenmaal meer dan een MBO opgeleid iemand.

Overige gezondheidsdiensten

We weten inmiddels wat de kosten ongeveer zijn als we zoeken naar “personal trainer Apeldoorn kosten”. Laten we dit eens vergelijken met andere gezondheidsdiensten. Wanneer we kijken naar de kosten van een sessie fysiotherapie in Apeldoorn, dan kom je personal-trainer-arnhem-kostenmeestal uit rond de €35,- per sessie. Let wel dat een sessie fysiotherapie over het algemeen maar 30 minuten duurt! Een uur fysio kost dus ongeveer €70,-. Een fysiotherapeut bezoek je omdat je lichamelijk ergens last van hebt, meestal in de vorm van een blessure. Dus ook daar wil je waarschijnlijk het liefst in goede handen zijn. Een fysiotherapeut heeft minimaal 4 jaar HBO gestudeerd. Dit verklaart het uurtarief.

Een huisarts verdiend ergens tussen de €75,- en de €95,- per uur. Dit is veel geld. Maar als deze je leven verbeterd of zelfs red omdat hij je van een ziekte afhelpt lijkt het mij toch niet duur. Huisartsen hebben minimaal 9 jaar lang aan de universiteit en in de praktijk gestudeerd. Daarnaast moeten huisartsen vaak onder hoge druk werken en moeten ze belangrijke beslissingen omtrent jouw gezondheid nemen. Ze hebben kennis van zowel het lichaam als de geest. Net als fysiotherapeuten hebben huisartsen beroepsregels waar ze zich aan dienen te houden. Dit om de kwaliteit van de zorg te bewaken.

Een sessie acupunctuur van 45 minuten kost rond de €65,-. Acupunctuur is van oorsprong een Chinese geneeswijze, welke in Nederland val onder de alternatieve geneeswijze. Dit houdt in dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking ervan. Een opleiding acupunctuur is in 36 zaterdagen, verdeeld over 2 jaren te behalen. Een acupuncturist bezoek je voor uiteenlopende klachten. Van pijn tot hooikoorts tot stoppen met roken. Belangrijk is vooral dat je er zelf in gelooft, gezien het gebrek aan wetenschappelijk bewijs. In Nederland dienen ook alternatieve geneeswijzers lid te zijn van een beroepsvereniging. Tevens dienen ze zich ook aan bepaalde regels te houden.

Vergelijking personal trainer Apeldoorn kosten

Wanneer we het bovenstaande vergelijken zouden we kunnen zeggen dat €50 – €60,- voor een sessie (van een uur) personal training niet duur is. Of we zouden kunnen zeggen dat het goedkoop is voor een trainer die HBO of Universitair (WO) is opgeleid. Maar voor een trainer die alleen een cursus van een aantal zaterdagen (zoals FitVak, zonder andere extra scholing ernaast) heeft gedaan is het wellicht wel weer duur. Je bezoekt een personal trainer meestal omdat je aan je gezondheid wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je wat wilt afvallen, je fitter voelen, meer energie wilt krijgen, een betere conditie wilt, sterker wilt worden of een combinatie van deze. Een personal trainer heeft kennis van training en voeding. Verder heeft een goede personal trainer vaak basiskennis over slaap, stress en gedrag. De doelen waaraan je werkt bij een personal trainer hebben vaak een grote impact op hoe je je voelt. Ook op je kwaliteit van leven en zelfs levensverwachting.

Investeren in je gezondheid

Dus als jij zocht op “personal trainer Apeldoorn kosten” en op de terugkerende vraag “hoeveel is mijn gezondheid me waard?” iets had geantwoord in de trant van “veel”. Dan moet je jezelf afvragen of het handig is om hierop te besparen. Als het al besparen is op de lange termijn. De meeste van ons geven jaarlijks en bedrag gelijk aan of groter dan een personal training traject (€500 – €1000,-) aan het onderhoud van de auto of het huis. Waarom dan besparen op het onderhoud van je gezondheid? Een goede gezondheid kan ervoor zorgen dat je lekkerder in vel zit. Je meer energie hebt en minder vaak ziek bent. Je ‘eindeloos’ met je kinderen kan spelen. Om zo maar een paar van de vele voorbeelden te noemen van positieve bijdragen die een goede gezondheid kan opleveren.

Wanneer je niet de middelen hebt (of ze niet zo kan indelen) om op een meer vaste basis in je gezondheid te investeren d.m.v. personal training, dan kan een enkel traject je al heel veel leren. Om er vervolgens zelf mee verder te gaan. Je krijgt handvatten aangereikt en wellicht inzicht om hoe om te gaan met je potentiële valkuilen. Dit kan al erg waardevol zijn om duurzaam te investeren in je eigen gezondheid. Lees hier de ervaringen van de anderen.

Gratis kennismaking, proefles en zorgvergoeding

Wanneer je via “personal trainer Apeldoorn kosten” bij Gelukkig Lijf bent uitgekomen, zie je al snel dat je bij ons kosteloos en vrijblijvend kennis kunt komen maken en eventueel een proefles kunt doen. Op die manier kun je zelf ervaren of het iets voor je is en kunnen we alle mogelijkheden met je doornemen. Tevens bieden we bij Gelukkig Lijf naast losstaande personal training ook de all-in combinatie. Hierbij krijg je personal training, psychologische begeleiding en voedingsbegeleiding. Deze variant kan in aanmerking komen voor zorgvergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en pakket. Naast het feit dat je hierbij echt de meest complete manier van begeleiding krijgt omtrent je gezondheid kan het dus ook nog eens financieel voordeliger zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.