Kiezen tussen kolossaal en kortstondig of persoonlijk en duurzaam

“Gelukkig Lijf is een kleine organisatie (veel persoonlijker en minder kolossaal overkomend dan een sportschool) en biedt heel laagdrempelig psychische ondersteuning met sport en voedingsadvies aan.” Dit schrijft een van onze klanten op een evaluatieformulier over het traject wat hij momenteel volgt. Een mooie samenvatting van wat Gelukkig Lijf doet. Zeker als we kijken naar het persoonlijke aspect.

Kolossaal en kortstondig

Dat sportscholen de laatste tijd voor bijna iedereen toegankelijk zijn, is wat ons betreft positief. Bewegen is van essentieel belang. Op ons lichaam, maar ook op onze geest. In ons huidige leefpatroon ligt het gevaar echter op de loer om amper lichamelijke beweging te krijgen. Daarom is het promoten en mogelijk maken van voldoende beweging van groot belang. 

Alleen zien we met deze opkomst ook een andere trend ontstaan. Namelijk het niet thuis voelen in de, als paddenstoelen uit de grond schietende, conventionele sportscholen. Vaak horen wij de kritiek dat door de vaak massale, onpersoonlijke en op winst gerichte opzet van deze centra mensen zich amper thuis voelen in een sportschool. Mensen houden het een maand vol, haken af en zitten vervolgens vast aan een contract van 2 jaar. 

Alleen of samen?

Blijkbaar merken onze klanten dat de aanpak van Gelukkig Lijf anders is. Juist door ons te richten op persoonlijke trajecten zien we een groot deel van onze klanten actief bezig gaan met het veranderen van hun patronen. Blijvende veranderingen. En blijvende veranderingen kosten tijd. En aandacht. En soms veel moeite. 

Sommige mensen hebben de tijd om deze moeite helemaal alleen te doen. Ze zoeken uit wat de beste manieren zijn om te sporten. Ze houden zichzelf gemotiveerd. Ze lezen zelfhulpboeken om een sluimerende burn-out het hoofd te bieden. En ze weten goed wat ze (kunnen) eten. Maar niet iedereen heeft deze tijd. Zeker niet wanneer je gebombardeerd wordt met verwarrende en tegenstrijdige berichten over training, voeding en mentale gezondheid. 

Persoonlijk

Wij bewonderen diegene die de mogelijkheid nemen om zelf uit te zoeken wat voor hen werkt op mentaal en fysiek vlak. Waarschijnlijk zijn zij goed op hun plek in de ‘gewone’ sportschool. We zien alleen dat een groot deel van de mensen die mentaal en fysiek krachtiger door het leven willen gaan, iemand nodig heeft om naast ze te staan tijdens het maken van blijvende veranderingen.

Deze veel persoonlijkere rol willen wij graag innemen. Uiteindelijk zal de moeite en tijd uiteraard alsnog zelf geleverd moeten worden. Maar niet alleen. En niet voor slechts een maand. En niet voor een twee-jarig abonnement. Wil je eens een vrijblijvende proefles en kennismaking bij ons ondergaan? Kijk dan hier! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.