Xandra: Arnhemse ambassadrice van Gelukkig Lijf. Blijvend op gewicht. 

“Ik vond sporten geen klap aan. Daarbij vind ik de sportschool al helemaal niks”, vertelt Xandra over haar ervaringen met sporten. Die zag ik niet helemaal aankomen, aangezien ze altijd met een grote glimlach de zaal binnen loopt. Bovenal heeft ze er juist plezier in om de oefeningen steeds beter uit te voeren. Blijkbaar valt het mensen op dat ze blijvend op gewicht is. Sterker nog, ze ziet er fit uit. Er komen meer en meer nieuwe mensen bij Gelukkig Lijf die, niet geheel toevallig, Xandra hebben gesproken. Hoe ging ze van niet-sportster naar de ongekroonde ambassadrice van Gelukkig Lijf?

Bourgondisch leven

Ze beschrijft zichzelf als een echte jojo-er. In het verleden heeft ze met succes meermaals trajecten gevolgd om af te vallen. Met succes, want elke keer raakt ze flink wat kilo’s kwijt. Het probleem is echter, dat ze in de loop der tijd weer in gewicht aan komt. Zeker met haar drukke en soms stressvolle carrière. Niet alleen vanwege veel netwerkborrels, maar ook door haar voorliefde voor het Bourgondische leven met een wijntje op z’n tijd. Hierdoor is het op gewicht blijven een flinke uitdaging. Tijdens een interview met Ronan over Gelukkig Lijf komt dit onderwerp uiteraard ter sprake. Ze is direct enthousiast over ons concept. 

Blijvend op gewicht

Sindsdien gaat ze aan de slag met personal training. Daarnaast is ze veel te vinden in de groepslessen. Het is een gouden formule. “Tijdens de groepslessen sport je in een kleine gemêleerde groep, waarin – niet onbelangrijk – veel gelachen wordt. De trainingen zijn erg afwisselend. Bovendien wordt er echt gekeken naar wat bij je past. De grote verrassing: boksen. Geweldig om te doen. Het van de bank af komen blijft overigens lastig. Zeker als de terrasjes roepen. Mijn sportmaatjes én de Gelukkig Lijf App zijn mijn stok achter de deur.” Ze is door deze aanpak niet alleen in een goed sportritme gekomen, ze traint nu zelfs met plezier! En bovenal: de weegschaal blijft al een jaar in balans. Het doel ‘blijvend op gewicht’ is bereikt. 

Ambassadrice

Opvallend is dat veel meer ondernemers uit de regio van Arnhem de weg weten te vinden richting Gelukkig Lijf, mede dankzij het enthousiasme van Xandra. En dat terwijl ze vaak zelf niet eens over ons concept begint. Als mensen opmerken dat ze er goed en krachtiger uit ziet, komt het gesprek al vrij snel op hoe ze dat doet. Sporten in je agenda plannen, ondanks een leven met weinig tijd, stress en veel borrels (met bitterballen en wijn!), is een behoefte die bij veel ondernemers leeft. Om het drukke bestaan het hoofd te bieden, zijn mentale begeleiding, controle over je voedingspatroon en het sporten elementen die hierin een belangrijke rol spelen. Ook wordt ze nog steeds aangesproken over de plank-challenge die ze onlangs op social media deelde. Een week lang elke dag 8 keer om het uur een minuut planken. Het bewijs zie je hieronder. Zelfs in een jolige carnavalsbui daagt ze een man uit voor een wedstrijdje opdrukken. In carnavalskostuum. Drie keer raden wie won!

Aanstekelijk

Xandra is wat ons betreft het schoolvoorbeeld dat fysiek de beste versie van jezelf zijn en een druk, Bourgondisch leven elkaar niet uitsluiten. Integendeel zelfs! “Het sporten helpt enorm bij stress. Dus ik kan zelfs zeggen dat ik er een beter mens van geworden”, sluit Xandra het gesprek af. Een mooie conclusie, zeker ook omdat het erg aanstekelijk werkt op haar omgeving. 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.