Filosofie

Heeft u ook talloze keren geprobeerd af te vallen of gezonder te gaan leven? Iedere keer weer streng voor jezelf maar uiteindelijk mislukt het toch weer? Dan bent u bij Gelukkig Lijf aan het goede adres! U kunt bij ons terecht voor Personal Training, Psychologische Begeleiding en Voedingsadvies.

We leven in een tijdsperk waarin het leven hectisch kan zijn, waardoor we niet voldoende tijd en/of mogelijkheden hebben op de juiste manier aan onze gezondheid te werken. Dit kan helaas voor de nodige problemen zorgen, soms met vergaande gevolgen.

Nothing makes one feel so strong as a call for help. – Pope Paul VI

Een gelukkig lijf is vanuit onze filosofie onder te verdelen in de drie volgende componenten: gezonde voeding, lichaamsbeweging en een prettige geest (mentale gesteldheid). Deze 3 aspecten vormen een keten, wanneer er iets
mis gaat in 1 van de schakels dan zal dit vroeg of laat altijd effect hebben op de rest.

Voorbeeld: “U sport sinds een jaar in een fitnesscentrum met als doel gewicht te verliezen. U besluit het dit keer voor eens en voor altijd goed aan te pakken, door streng voor uzelf te zijn. U gaat op internet informatie opzoeken en vind daar een koolhydraat arm dieet met verhalen van geweldige resultaten. In de eerste maanden verloopt alles voorspoedig, u bent streng voor uzelf en valt een aantal kilo af. De maanden die volgen worden echter steeds moeilijker, door uw strikte dieet krijgt u ongemerkt niet voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen en hierdoor ontwikkelt u wat depressief achtige gevoelens. Uiteindelijk schreeuwt uw lichaam dusdanig om deze stoffen dat u niet anders meer kunt dan toegeven. U voelt uzelf als een mislukking, zie je wel het lukt mij niet om streng te zijn voor mezelf denkt u, weer een gefaalde poging om af te vallen. Door deze gedachtes en gevoelens van falen laat u alles varen en u zit binnen de kortste tijd weer in uw oude patroon.”

Gelukkig Lijf kan u hierbij helpen! Wij bezitten de nodige expertise om de negatieve spiraal te doorbreken en op ieder
van de 3 componenten verbetering aan te brengen. Zo kunt u bij ons Personal Training krijgen van een gecertificeerde Personal Trainer, Psychologische begeleiding van een Psycholoog en Voedingsadvies van een Gewichtsconsulent. Er
zijn vele mogelijkheden binnen de praktijk te Arnhem, bij u thuis en/of buiten. Lees hier meer over onze Werkwijze, de Mogelijkheden of neem Contact met ons op.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het toevoegen van een psychologische behandeling vaker leidt tot meer en blijvend gewichtsverlies. Tevens is bewezen dat sport bevorderend werkt bij de behandeling van stemmingsklachten (depressie) en angstklachten. Daarnaast wijzen de resultaten voor sport bij stress, burn-out, chronische vermoeidheid en chronische pijn in dezelfde richting.

keten2

Gelukkig Lijf is aangesloten bij:

Gelukkig Lijf is aangesloten bij de Nederlandse Federatie GezondheidszorgGelukkig Lijf is aangesloten bij de ABCSGelukkig Lijf is aangesloten bij de BLCN