Van ondergewicht naar powervrouw

Het is soms verleidelijk om de succesverhalen binnen Gelukkig Lijf vooral te zoeken in de richting van het verliezen van gewicht. Echter gaan we dan al gauw voorbij aan een groep sporters die juist het omgekeerde willen bereiken: aankomen. Iets wat op het eerste gezicht voor veel mensen juist heel makkelijk lijkt, maar toch kan dit in de praktijk soms nog bijna een lastigere klus zijn dan het afvallen. Iemand waarbij het doel toen ze bij Gelukkig Lijf kwam voornamelijk het aankomen in gewicht was, is Soraya. 

Soraya is het schoolvoorbeeld van een ‘hardgainer’. Toen ze aan het traject bij Gelukkig Lijf begon woog ze 43 kilo. Ze was niet heel bewust met eten bezig, waardoor dit getal ook zelden hard omhoog ging. Sterker nog, ze viel af als ze een keer wat ziekjes was. Een doel werd gesteld: minstens 10 kilo erbij. Eindelijk een mooi, gezond lijf!

Samen met trainers ging ze aan de slag om zowel op het eten te letten en zware krachttraining te gaan doen. Dat was volgens haar zelf even een verandering in hoe ze altijd naar sporten had gekeken: “Veel bewegen is toch vooral gericht op afvallen? Alleen gaat het er natuurlijk ook om wat voor beweging je doet, zware gewichten tillen is vaak juist goed voor spieropbouw.” En zware gewichten tillen is wat ze ging doen. Onlangs lukte het haar om meerdere reps hip thrusts met 100 kg (!!) te doen. “Dat was wel een hele mooie mijlpaal, ik had ook nooit gedacht dat dat zou kunnen. Normaal gesproken zou je dat ook nooit doen in de sportschool. Juist door begeleid omhoog te gaan was ik niet bang voor blessures, daar leer je zelf ook veel van.” 

Tijdens het gesprek met Soraya komen we vaak terug op één begrip: mindset. “Zonder de juiste mindset ben je nergens. Daarom voel ik me ook zo thuis hier. Door de filosofie die op de site beschreven staat, dat de 3 elementen [psyche, beweging, voeding] allemaal van groot belang zijn, kwam ik uiteindelijk bij Gelukkig Lijf. En ik geloof alleen maar meer in het concept. Was mijn mindset geweest dat die 100 kilo op mijn benen te zwaar zou zijn, dan was het waarschijnlijk ook te zwaar geweest.” Hetzelfde gold hierbij voor eten, want flink eten moest ze om aan aan te komen. Geloofde ze er niet in om door te eten op momenten dat ze er eigenlijk geen zin in had, dan was ze allang gestopt. “Als er maar één element mist uit die drie dingen, dan wordt het lastig je doelen te bereiken.” 

Door het begeleid richting haar doel te gaan heeft ze naar eigen zeggen enorm veel geleerd. Over haar eigen lichaam, over haar eigen mogelijkheden. “Ik kan steeds meer, ik kan steeds verder, als ik mezelf nu een doel stel, dan ga ik daar volledig voor. Anders voelt het toch als dingen half doen.” Sporten en krachttraining blijft ze ook zeker doen. “Het is een toch een soort passie geworden, en nu ik de ‘gouden formule’ voor mijn lichaam heb gevonden door het begeleid trainen, weet ik ook hoe ik er verder mee kan gaan.” 

Inmiddels is ze 14 kilo verder (in zowel spier- als vetmassa), waar ze onderhand ook heel tevreden mee is. Ze zit beter in haar vel en haar lichaam voelt veel krachtiger. Wat zowel tijdens de personal training-sessies en de groepstrainingen ook beiden enorm te zien is. Haar trainers moeten haar eerder afremmen dan motiveren, en weinig oefeningen zijn haar te gek. Met recht een powervrouw te noemen dus!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.