Leefstijlcoach Arnhem en Apeldoorn

Op zoek naar een geaccrediteerde BLCN Leefstijlcoach in Arnhem of Apeldoorn? Dan ben je bij Gelukkig Lijf aan het juiste adres!

Waarom zou je een leefstijlcoach in Arnhem of Apeldoorn inschakelen? Leefstijlcoaches zijn specialisten op het gebied van gedrag en keuzes omtrent leefstijl. Je moet hierbij denken aan: voeding, beweging, slaap en stressmanagement. Uit onderzoek blijkt dat wanneer er problemen ontstaan op 1 van deze 4 gebieden dit meestal doorwerkt op de rest. Wil jij bijvoorbeeld afvallen, dan is het dus ook van belang dat naast jouw voeding je beweging, slaap en stress meegepakt worden. Doe je dit niet, dan is de kans erg groot dat je niet of slechts tijdelijk afvalt.

Enkele voorbeelden van hulpvragen bij de Leefstijlcoaching:

 • “Ik wil graag afvallen, maar het lukt me maar niet. Ik weet wel wat gezond is en wat niet, maar het lukt me maar niet om het in de praktijk toe te passen en vol te houden.”
 • “Mijn slaappatroon is sinds een tijd slecht. Ik word ‘s nachts vaak wakker en heb moeite met inslapen.”
 • “Door mijn drukke leven ervaar ik regelmatig onprettige stress. Het lukt me de laatste tijd niet goed meer om hier de balans in te vinden. Ik voel me hierdoor niet prettig in mijn vel en mijn energielevel is flink gedaald.”
 • “Ik wil graag meer in beweging komen, maar weet niet zo goed hoe. Fitness vind ik saai en beweging in de buitenlucht wordt teveel beïnvloedt door het weer.”

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden en heb jij wellicht een andere reden om een leefstijlcoach in Arnhem of Apeldoorn in te schakelen.

Leefstijlcoaching en de Gecombineerde Leefstijl Interventie (G.L.I.)

Leefstijlcoachingstrajecten kunnen individueel, in een groep of een combinatie van beiden zijn. Zo is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) bijvoorbeeld een gecombineerd traject gericht op afvallen. Binnen Gelukkig Lijf Arnhem en Apeldoorn zal de Leefstijlcoach de GLI CooL (Coaching op Leefstijl) in de loop van 2019 gaan aanbieden. De GLI CooL valt binnen het basispakket van de zorgverzekering en buiten het eigen risico. Je hebt hiervoor wel een verwijzing van je huisarts nodig en je moet voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Een BMI van 30 of hoger hebt,
 • Een BMI tussen 25 en 30 hebt en daarnaast heb je een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten,
 • Je bent 18 jaar of ouder.

Voor wie is Leefstijlcoaching?

Een leefstijlcoachingstraject of een GLI is niet alleen maar voor mensen met overgewicht. Eigenlijk heeft bijna iedereen baat bij leefstijlcoaching. Vandaar dat ook steeds meer bedrijven en instanties gebruik maken van de leefstijlcoach om hulp te krijgen bij bijvoorbeeld: duurzame inzetbaarheid, vitaliteitsmanagement, ziekteverzuim (verlagen) etc. Ook steeds meer consumenten maken gebruik van de leefstijlcoach. We brengen bijvoorbeeld ook regelmatig onze auto naar de garage voor onderhoud, dus het is niet zo’n gek idee om regelmatig ‘onderhoud’ op jezelf te plegen.

leefstijlcoach arnhem apeldoorn

Hoe ziet Leefstijlcoaching in Arnhem of Apeldoorn eruit?

 • Je krijgt coaching op het gebied van beweging. Samen met de leefstijlcoach ga je onderzoeken hoe je dit in je dagelijkse leven kunt implementeren. Om iets op de langere termijn vol te kunnen houden moet het niet te moeilijk en vooral leuk zijn! Daarom denken we niet alleen in hokjes zoals ‘de sportschool’.

 

 • Maar ook coaching op het gebied van voeding. Hoe ziet een ‘gezond’ eetpatroon eruit? Mag je nooit snoepen of gaat het vooral om de balans? Hoe zorg je ervoor dat je geen ‘honger lijdt’ tijdens het afvallen? Wat moet je doen om voldoende energie te houden bij afvallen? Hoe zorg je ervoor dat je niet terug valt in oude gewoontes? Dit zijn allemaal voorbeelden van vraagstukken welke aan bod kunnen komen tijdens leefstijlcoaching.

 

 • Tevens krijg je hulp bij slaap. Er is nog veel wat we niet weten over slaap. Maar hoe meer we er over te weten komen, hoe groter het belang blijkt. Zo hangt slaap bijvoorbeeld samen met eetgedrag, lichaamsgewicht, stemming, stress, angst, herstel en nog veel meer. Zonder een goede slaap is het bijna onmogelijk om doelen te behalen op het gebied van geestelijke en lichamelijke gezondheid.

 

 • En als laatste stressmanagement. Stress is voor veel dingen nodig en dus ook niet per definitie iets slechts. Wanneer stress echter chronisch wordt of je hebt het gevoel dat je de stress niet meer in de hand hebt, dan beginnen vaak de problemen. Je leert o.a. het verschil tussen goede en slechte stress, hoe je kunt ontstressen en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Zo betekent ontspanning of ontstressen bijvoorbeeld niet per se passief zijn.

Leefstijlcoaching en Gelukkig Lijf Arnhem of Apeldoorn

Zoals het woord al aangeeft is leefstijlcoaching vooral coaching (op gedrag en denkpatronen). Je zult de adviezen zelf in de praktijk moeten gaan toepassen. Bij Gelukkig Lijf Arnhem en Apeldoorn gaan we een stap verder! We bieden namelijk naast de coaching ook sportprogramma’s in een groepje of 1 op 1 en (online) voedingsbegeleiding aan. Uiteraard is niets verplicht, maar het vergroot de kans op succes nog meer. Je hebt hierdoor alles onder 1 dak en nog een extra positieve stok achter de deur.

Waarom kiezen voor de Leefstijlcoach bij Gelukkig Lijf Arnhem of Apeldoorn?

De leefstijlcoach bij Gelukkig Lijf in Arnhem of Apeldoorn is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging LeefstijlCoaches Nederland (BLCN). De BLCN is de enige officiële beroepsvereniging voor leefstijlcoaches in Nederland. Dit houdt in dat zij de kwaliteitseisen bewaken over de leefstijlcoaches. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze leefstijlcoaches de juiste diploma’s (post HBO), kennis en kunde bezitten. Wil je een GLI volgen en aanspraak maken op de zorgvergoeding vanuit basisverzekering? Dan moet de leefstijlcoach in kwestie geaccrediteerd zijn door de BLCN, zoals bij Gelukkig Lijf Arnhem en Apeldoorn het geval is. Naast officieel geaccrediteerd leefstijlcoach BLCN is de leefstijlcoach bij Gelukkig Lijf Arnhem en Apeldoorn ook nog psycholoog, personal trainer en voedingsconsulent. Je bent er dus zeker van dat je in goede handen bent.

Contact

Wil je graag meer informatie over Leefstijlcoaching bij Gelukkig Lijf Arnhem of Apeldoorn? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wist je dat je leefstijlcoaching ook online kunt volgen? Klik hier voor meer info.

Volg ook onze Facebook en Instagram pagina om op de hoogte te blijven van: de laatst nieuwtjes, gratis tips omtrent sport en voeding, interessante blogs en nog veel meer!

Gelukkig Lijf is aangesloten bij:

Gelukkig Lijf is aangesloten bij de Nederlandse Federatie GezondheidszorgGelukkig Lijf is aangesloten bij de ABCSGelukkig Lijf is aangesloten bij de BLCN