Schuif die onzekerheid aan de kant

De drempel om (weer) te gaan sporten kan behoorlijk groot zijn. Je weet dat je iets moet gaan doen, maar je voelt je misschien te dik of te onzeker. Met pijn en moeite heb je je naar je eerste Personal Training sessie gesleept, maar een groepsles? Ho maar! Gedachten die door je hoofd gaan zijn bijvoorbeeld: ‘’Ik ga toch niet falen in het bijzijn van anderen!’’, ‘’anderen zullen me wel een loser vinden’’, ‘’ik moet eerst afvallen voordat ik deelneem aan een groepsles’’. Je weet dat je gedachten niet terecht zijn, maar toch vind je het moeilijk ze aan de kant te zetten. Hieronder volgen een aantal tips die jou kunnen de drempel over tillen deel te nemen aan een groepsles. Want je bent het waard!

1. Bedenk dat iedereen in het zelfde schuitje zit.
Het grootste deel van de mensen die bij ons sport wilt graag fitter worden, afvallen of strakker worden. Net als jij! Grote kans dus dat de rest van de deelnemers uit een groepsles dezelfde onzekere gedachten heeft als jij. Bedenk je dat een groot deel van de mensen om je heen met dezelfde onzekerheid kampt als jij. Je bent niet de enige.

2. Probeer positief om te denken.
De reden dat je bent begonnen met sporten is omdat je niet tevreden bent met hoe je er nu uit ziet/hoe je je nu voelt. Super logisch dus dat je hier onzeker over bent! Bedenk je hoeveel mensen ontevreden zijn, maar toch op de bank blijven zitten. Je mag super trots zijn op jezelf dat je de stap neemt iets met je onvrede te doen. Zonder trigger (ontevredenheid), zou er nooit actie (sporten) zijn. Ben dus blij dat je deze ontevredenheid voelt, dat is de reden dat je er mee aan de slag gaat!

3. Boeien eigenlijk..
Probeer constant tegen jezelf te zeggen dat het helemaal niet uitmaakt wat anderen van je vinden. Je bent daar voor jezelf. Het gaat om JOU! Daarnaast is iedereen, net als jij, druk met zichzelf. Vooral tijdens het sporten.

4. Koop kleding waar je je lekker invoelt.
Om je onzekerheid wat minder de baas te laten zijn is het belangrijk om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Koop kleding waar je je goed in voelt. Dit kan al een groot deel van je onzekerheid wegnemen!

Blijft de drempel groot? Praat er met je coach over! We verzekeren je dat je het waard bent om naar de groepsles te komen en beloven dat je met een fijn gevoel weggaat!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.