“Kom van die bank af en ga lekker bewegen!”

Wie wel eens een groepsles bij Gelukkig Lijf heeft bijgewoond, weet dat er een aantal trouwe sporters zijn die niet snel een training zouden missen. Sandra kunnen we daar zeker onder scharen. Begin 2017 is ze begonnen met sporten bij Gelukkig Lijf. Wat begon met Personal Training, mondde uit in een combinatie van deze trainingen met meerdere Powerfit en (kick)boks lessen in de week. Ze heeft wat dat betreft alles wel meegemaakt bij Gelukkig Lijf. Tijd dus om haar visie op, en ervaringen bij, Gelukkig Lijf te horen! 

Geen poespas of opsmuk

Een beetje aarzel was er zeker op het begin. Voor het kennismakingsgesprek wist ze bijvoorbeeld niet zo goed wat ze precies van kickboksen moest denken. Uiteindelijk is ze het traject toch maar gaan proberen. Waar ze inmiddels al flink wat kilo’s was afgevallen elders, ontbrak het vaak wel aan de uitdaging. De insteek van Gelukkig Lijf blijkt haar op het lijf geschreven. “To the point, geen poespas en opsmuk, gewoon lekker sporten, that’s it.”

Dat Sandra uitdaging miste is ook niet zo verwonderlijk. Inmiddels is ze in veel van de groepslessen trouw aanwezig, traint ze voor de marathon van Valencia en merkt ze nog steeds vooruitgang tijdens het sporten. “Ik wilde sportiever, sterker en fitter worden. Daar ging het om, niet eens zozeer om het afvallen. Maar gewoon een gezond, sterk lijf.” En het oordeel over kickboksen is inmiddels flink verschoven. Vaak is ze zowel op maandag en vrijdag trouw aanwezig bij de (kick)bokslessen, waar naast het fysieke gedeelte ook veel getraind wordt op de eindeloze technieken die erbij komen kijken. 

                                                           Sandra (links) in actie tijdens een groepsles.

Werkwijze Gelukkig Lijf

Dat de werkwijze van Gelukkig Lijf goed bij haar past is dus goed te zien. Zoals in het interview met ondernemer Thijs ook al te lezen was, is dat de medesporters een belangrijke factor zijn aan het plezier wat men haalt uit het sporten. “Iedereen is eigenlijk best gewoon, geen opgeblazen mensen. Het is een hele normale afspiegeling van de maatschappij. Zeker voor mensen die wat minder zeker van zichzelf zijn is het een fijne manier om met sporten te beginnen.” 

Daarnaast zijn haar man Raoul, die ook fanatiek sport bij Gelukkig Lijf, en zijzelf ondernemers die vaak hun eigen dag in kunnen plannen. Zo is het ook geen probleem om bijvoorbeeld overdag een Personal Training in te plannen. “Soms juist wel lekker, tussen het werk door. Dan is het geen ramp om ’s avonds nog even door te gaan.”

Zelfvertrouwen

Sandra geeft aan dat met name het boksen een boost geeft aan je zelfvertrouwen. Wanneer ze nu over straat loopt dan weet ze dat ze zelf haar mannetje kan staan. Onlangs werd er in de kickbokstraining op maandagavond gebruik gemaakt van hoofdkappen, zodat er met sparren ook op het hoofd gemikt kon worden. Dit werd door veel (ook ervaren) sporters als behoorlijk spannend ervaren. Maar juist daar doorheen gaan en het toch doen, dat maakt het leuk. “Uiteindelijk was het juist lekker rammen.” 

Daarnaast ziet ze zeker de meerwaarde in van de coaching en mentale begeleiding die bij Gelukkig Lijf ook aangeboden wordt. “Soms is het goed om even te relativeren en een spiegel voor gehouden te krijgen.” Hier wil ze dan ook graag aan blijven werken. 

Beginnen met sporten

Op de vraag wat Sandra sporters mee wil geven die pas net beginnen antwoordt ze grappend: “Pas maar op dat je niet verslaafd raakt aan het sporten.” Al zit er voor haar wel degelijk ergens een kern van waarheid in, zegt ze. “Op dat punt zit ik zelf nu denk ik soms. Niet dat dat een ramp is, ik heb letterlijk nog nooit spijt gehad van een training.” Ze kan dus vooral iedereen aanraden om van de bank af te komen en weer te bewegen. “Het kan best wel een drempel zijn. Maar uiteindelijk voel je je er zoveel prettiger bij, een gezonde geest in een gezond lichaam.” Wat ons betreft een mooie afsluiter! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.