Topatleet!

Topatleet, dat is de bijnaam die Pascal heeft verworven bij de trainers van Gelukkig Lijf. Een eervolle, maar verdiende titel. Reden hiervoor was het structureel afvallen in vetpercentage en tegelijkertijd aankomen in spiermassa. Zoals in een eerdere blog te lezen was, is dit zeker mogelijk. Alleen dan voornamelijk aan het begin van het afvalproces. Bij Pascal bleef dit echter constant zo, iets wat je eigenlijk vooral bij topatleten ziet. Een bijnaam was geboren.

Toen Pascal iets minder dan een jaar geleden bij Gelukkig Lijf kwam, was het doel vooral om weer een gezond lichaam te krijgen, zoals het vroeger was. De kilo’s waren daarbij bij lange na het hoofddoel niet. Voordat ze aan haar traject begon, kwam ze uit een periode waarin ze zich vooral gefocust had op het weer gezond te krijgen van haar geest. Na burn-out klachten, merkte ze dat een gezonde geest en een gezond lichaam vaak hand in hand gaan, en het tijd was om ook weer aan het tweede te gaan werken. Tot dan toe sportte ze wel, maar merkte ze dat haar lichaam hierbij vaak in de weg zat om het maximale eruit te halen.

De personal trainingen bleken een enorm goede klik te zijn. “Uiteindelijk komt het vooral neer op intrinsieke motivatie, als je er zelf niet helemaal voor gaat, zal het ook heel lastig worden om te bereiken wat je wil.” Deze motivatie is voor haar heel belangrijk geweest, maar dit zal zeker niet voor iedereen gelden. Daarom zal er bij Gelukkig Lijf altijd veel gekeken worden naar het zoeken van de motivatie die individueel het beste werkt. Want gelukkig kunnen ook mensen die minder intrinsiek gemotiveerd zijn enorm mooie resultaten behalen.

Ook bij Pascal speelde de omgeving en haar trainer Dennis hierbij wel een grote rol. “Je bouwt iets op met een goede begeleider die je elke week terug ziet. Hij weet waar je vandaan komt en maakt de verandering die je doormaakt van dichtij mee.” Door deze band hoefde ze zich nergens achter te verschuilen, wat voor haar erg prettig was. Een knop ging om, ze deed dit voor zichzelf en daar mag je best hulp bij hebben. Die hulp, in de vorm van persoonlijke trainingen, volledige aandacht en een goede begeleiding bij blessures hielp haar enorm. “Het is erg fijn om hierbij gehoord en gezien te worden.”

Zoals eerder genoemd waren de kilo’s voor haar geen doel op zich. Ondanks dat ze flink is afgevallen (20+ kg), hoeven de exacte cijfers ook niet genoemd te worden van haar. Veel liever praat ze over hoe ze bijna verslaafd is geraakt aan het sporten en nog veel (vooral) vrouwen om zich heen ziet die sporten zien als een noodzakelijk kwaad om een strak lichaam te houden. Hier kijkt Pascal anders tegenaan onderhand. “Sporten is ook gewoon heel leuk.”

Wat het afvallen en het plezier in het sporten haar gebracht heeft is natuurlijk ook veel belangrijker dan een een getal op de weegschaal. Ze heeft meer energie, kan meer aan, kijkt anders tegen dingen aan en het geeft haar veel positiviteit. Die positiviteit mogen wij hier wekelijks merken, wat ook ons gemotiveerd houdt. Keep up the good work, topatleet!

Ben je benieuwd of wij jou, net als Pascal, kunnen helpen met het ontwikkelen van een Gelukkig(er) Lijf? Plan dan een gratis en vrijblijvende proefles in, in Apeldoorn of Arnhem!

Wil jij (max 1x p.w.) Gratis Tips Omtrent Training, Voeding, Psychologie en Leefstijl? Schrijf je dan nu in!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.