Kristel: in no-time weer fit na haar zwangerschap

Voor veel vrouwen kan een zwangerschap een kantelpunt zijn in hoe gezond je door het leven gaat. Waar voorheen het gewicht goed onder controle gehouden kon worden, gooien 9 maanden van onvermijdelijke groei van het lichaam, een veranderende hormoonhuishouding en een flink verstoord leef- en slaappatroon na de bevalling vaak roet in het eten. Waar het beperken van gewichtstoename tijdens de zwangerschap al een hele goede start kan zijn, komt bijna elke vrouw wel enkele kilo’s aan in deze periode. Gelukkig Lijf klant Kristel (34) is het perfecte voorbeeld van iemand die na de zwangerschap weer vrij snel fit werd en op haar ideale gewicht kwam.

Zwangerschap

Sinds begin oktober zijn er inmiddels 15 kilo’s afgevlogen. Toen haar zwangerschap alweer een maand of 4 achter de rug was, wist ze dat ze de knop weer om moest zetten. De zwangerschap leek een uit de hand gelopen hobby. Naar eigen zeggen bleef ze er een beetje hangen: “Het komt wel weer”, dacht ze steeds. Maar toen na de zwangerschap de zomer aanbrak, met bijbehorende BBQ’s, borrels en lange zomeravonden, bleek het lastig om weer een goed ritme te vinden.

Haar man Marcel, die al goede ervaringen met Gelukkig Lijf had, kwam met de suggestie om gelijk een proefles te nemen. “Waarom blijven zeiken dat je te dik bent, maar geen actie ondernemen?” Blijkbaar komt mannelijke duidelijkheid soms goed van pas. Gelukkig Lijf werd de stok achter de deur die ze net even nodig had. “Als eenmaal de knop omgaat is ‘ie ook om, die kon ik daarvoor even niet vinden.”

Weer sporten

Sporten is voor Kristel niets nieuws. Tijdens- en voor de zwangerschap van haar eerste dochter Fiene sportte ze zeker 3 keer in de week. Daarnaast heeft ze ook heeft het CIOS afgerond. Toch bleek de eerste training wel even een omschakel moment. “Ik kon daarna een paar dagen niet normaal van de trap lopen.”

Gelukkig was dat alleen na de eerste training. Nu maakt ze juist veel progressie en is zulke spierpijn niet meer voorgekomen. Ook heeft ze juist veel plezier gekregen in sommige aspecten van het trainen. Zo had ze op het CIOS vaak juist een klein beetje hekel aan kickboksen. Die hekel is onderhand volledig verdwenen. Wat ook goed te zien is in de fanatieke kickboks combinaties die elke training gedaan worden.

Coaching

Zoals eerder genoemd, werkt de stok achter de deur erg goed voor haar. “In de sportschool ga ik sjoemelen, maar met de coaching moet ik juist doorgaan. Dat helpt wel.” Daarnaast zegt ze een afspraak bij Gelukkig Lijf niet gauw af, in tegenstelling tot plannen om naar de sportschool te gaan. Ook het overdag sporten vindt ze erg fijn, ’s avonds is ze blij als de kinderen op bed liggen en ze even tijd heeft om ‘op haar kont te zitten’.

Ook het feit dat haar oudste dochter Fiene (4) soms mee kan komen (om vervolgens de grootste lol te hebben met een grote roze fitness bal) helpt mee om het goed vol te kunnen houden qua planning.

Voeding

Toen de knop eenmal om was, ging het al vrij vlot de goede kant op. Qua voeding helpt de app van Gelukkig Lijf daar wel in mee. “Ik weet het meeste al wel redelijk goed, maar ondanks deze goede kennis, schrok ik soms nog wel. Het helpt enorm bij het bewustzijn van bepaalde voeding.” Zo werd de Crusly als ontbijt al snel vervangen, toen ze de impact ervan zag op haar voedingspatroon.

Enkele ‘slechte’ gewoontes werden al gauw verbannen of omgezet. Snoepen doet ze tijdelijk niet meer. Ook zakken chips (en het bijbehorende ‘lege zak syndroom’, eten tot de zak leeg is) worden niet meer open getrokken. Hierbij erkent ze wel dat ze, als de knop eenmaal om is, beschikt over een hele goede discipline.

Blijvende veranderingen

Aangezien het afvallen zo voorspoedig verliep, is er nu genoeg tijd om te richten op blijvende veranderingen. Samen met haar trainer kijkt ze nu hoe ze zichzelf een routine kan aanleren waarbij het gewicht er niet meer bijkomt als de discipline even wat lager ligt. Of zoals ze zelf zegt :“Het lastigste is om op gewicht te blijven.” Haar trainer heeft er veel vertrouwen in dat dit ook gaat lukken. Vaak ziet ze zelf al haarfijn waar de pijnpunten zaten en werden de mogelijkheden om deze op te vangen de volgende training direct besproken. Dat maakt het aanleren van een houdbare routine een stuk gemakkelijker.

Wil jij ook aan je gezondheid werken? Kom vrijblijvend langs! Er zijn verschillende mogelijkheden bij Gelukkig Lijf in Arnhem en Apeldoorn. Zo bieden we persoonlijke begeleiding op het gebied van training, voeding, psychologie en/of leefstijlcoaching. Dit kan in combinatie of los van elkaar. Naast persoonlijke begeleiding zijn er ook verschillende groepsbegeleiding mogelijkheden. Bijvoorbeeld het in 100 dagen fit programma, small-group training, de GLI of duo personal training.

Meer informatie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.