Wij van WC-eend: Wat is de meerwaarde van een Personal Trainer?

Het voelt altijd een beetje ongemakkelijk om je eigen diensten aan te bevelen. En toch is dat wat we in deze blog post doen. Er bestaan soms namelijk best nog wat misverstanden over een Personal Trainer. Althans, als je het ons vraagt.

Ik weet zelf ook wel hoe het moet..”

Natuurlijk kan je zelf ontdekken hoe je de meeste oefeningen uitvoert. En natuurlijk kan je zelf ontdekken welk voedingspatroon het beste bij jou past. En deels is dit ook juist wat je met een (goede) Personal Trainer gaat doen. Alleen wel met de juiste achtergrondkennis en begeleiding. Ga eens na wie in jouw omgeving een fysiek heeft waar jij naar opkijkt? Vraag diegene eens hoeveel tijd en moeite het heeft gekost om dit te bereiken.

Vaak zal dit een lange omweg zijn. Veel proberen. Veel falen. Weer opstaan. Nieuwe methoden leren. Zien wat werkt. Zien wat niet werkt. De meeste Personal Trainers hebben deze weg bewandeld. Ze hebben zichzelf oefeningen eigen gemaakt door veel te lezen, te blijven leren en te blijven kijken naar anderen. Ze beseffen zich alleen ook dat deze route sneller kan. Als je direct de juiste handvatten krijgt en er iemand is die je direct de juiste kant op wijst. Natuurlijk is er geen one-size-fits- all methode. Maar gestructureerd de juiste kant op gaan kan heel veel schelen. Veel tijd. En veel..

Maar de kosten..”

Dat de kosten soms een obstakel kunnen zijn begrijpen wij goed. En wanneer je aanvullend verzekerd bent, hoeft dat niet eens een groot struikelblok te zijn bij Gelukkig Lijf overigens. Toch is het soms ook maar net hoe je naar je fysieke gezondheid kijkt. Een nieuwe auto of televisie wordt vaak als een prioriteit gezien. Leningen worden er zelfs voor afgesloten. En om er maar een cliché in te gooien: het voertuig waar je je hele leven mee moet vervoeren, je lichaam, wordt nog al eens verwaarloosd.

Daarnaast hoef je een Personal Trainer niet te zien als een televisie- of telefoon abonnement. Het hoeft geen investering te zijn die je de rest van je leven elke maand ‘af moet tikken’. Een geschikte trainer helpt jou juist bij het ontwikkelen van patronen die je op den duur zelf kan uitvoeren en bijschaven. Natuurlijk kan je, voor de optimale resultaten, langdurig blijven trainen met jouw trainer. Of sportmaatje in dat geval. Maar het hoeft niet.

Ik kan het zelf wel”

Dit brengt ons tot het laatste punt. We zijn van nature vaak geneigd om te denken dat we alles zelf moeten kunnen. Je hebt toch niemand anders nodig om je te motiveren? Of om de stok achter de deur te zijn? Je bent toch geen slappeling? Zeker wanneer je (weer) begint met sporten, kunnen veel dingen nog best als een flinke drempel aanvoelen. Juist dan wil je iemand hebben naast je staat en begrijpt wat je doormaakt, maar je wel helpt om de volgende stappen te maken. En dan niet op de manier die je in populaire tv-programma’s nog wel eens ziet. Een spierbundel die je op een militaire toon toeblaft dat je die laatste squats nog moet doen. Begrip en steun, in plaats van onbegrip of medelijden.

We willen je verder niet overtuigen om per se een Personal Trainer te nemen. Je kan het namelijk ook prima zelf. Maar een afgewogen keuze over de kosten, tijd, moeite en teleurstellingen op lange termijn juichen we wel toe. En kijk natuurlijk gerust eens verder rond op onze site. Misschien is een kosteloze proefles / kennismaking in Apeldoorn of Arnhem wel wat voor jou

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.