Amanda: “Gewoon doen, een completer pakket vind je niet.”

Auteur: Douwe Beker (MSc.)
Trainer

“Altijd met een goed gevoel weer bij jullie de deur uit”

Dat we bij Gelukkig Lijf voorstander zijn van het bekijken van een persoon als geheel (mentaal, fysiek, gedrag), zal voor de meeste lezers geen verrassing meer zijn. Juist daarom is het, naar ons idee, interessant om de verhalen van klanten te laten zien die vanuit verschillende achtergronden, en met verschillende doelen bij ons komen. Deze week hebben we Amanda geïnterviewd, die in overleg met haar therapeut bij ons terecht kwam voor een All-In pakket en tegelijkertijd deelneemt aan het GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) traject. Ook benieuwd naar haar ervaringen?

Gewichtstoename medicatie

Vanwege de medicatie voor haar bipolaire stoornis, worstelt Amanda al tijden met haar gewicht. Nadat haar therapeut de website van Gelukkig Lijf met haar doorneemt, hebben ze beiden een goed gevoel over de toegevoegde waarde hiervan voor haar therapie. Achteraf gezien bleek het een hele goede keuze geweest. Zeker de combinatie van het GLI traject en de persoonlijke begeleiding lijkt haar goed te passen. Waar de GLI de langdurige basis is, is de persoonlijke begeleiding voor haar onmisbaar: “Wekelijkse afspraken zijn bijna essentieel. Onder andere om op de juiste weg te blijven. Ook al gaat het even niet lekker, dan nog voelt het goed als je weer de deur uit gaat bij jullie. Wat weer een positief gevoel geeft voor de komende week.”

Persoonlijke klik

De persoonlijke klik is voor Amanda een belangrijke factor voor het volhouden van het traject. “Hoe is het met jou? Wat speelt er momenteel? Het gaat echt om jou, niet alleen puur kijken naar fysiek of voeding etc. Ik voel me niet alleen gehoord, maar ook gesteund. Dat is zo belangrijk om door te zetten. Ze zijn er voor me, ze steunen me, ook al gaat een weekje minder, gewoon door blijven gaan.

En merkt ze al een verschil met voordat ze het traject begon? “Echt wel, ik beweeg! We zijn met hele kleine stapjes begonnen, en zagen gelukkig goede vooruitgang. En niet alleen fysiek en conditioneel. Gezien mijn psychiatrisch achtergrond, hebben we met mijn mentale toestand ook veel gedaan.” Dat ze nu een stuk positiever naar zichzelf kijk, noemt ze misschien al wel de grootste winst die ze kan krijgen.

De kilo’s gaan geleidelijk, maar ze merkt onderhand al goed het verschil. “De positieve lijn zit er meer in, spieren worden zichtbaarder, mijn lichaam is aan het veranderen. Hier ben ik echt heel blij mee.” Het liefst gaat ze geleidelijk weer naar hoe het vroeger was, voordat ze ziek werd.

Nieuwe patronen 

Dat het GLI traject lang duurt, ziet ze als een voordeel. “Zo kan ik de trend die ik voor mezelf heb neergezet, doorzetten. Een nieuw patroon slijt als een oud patroon erin, dat is uiteindelijk de bedoeling.” Ze weet dan ook goed dat veranderingen qua voeding niet over een nacht ijs gaan. “Wat daarbij helpt is het niet alleen klakkeloos toepassen, maar het juist heel bewust toepassen. Als je een nieuw patroon bewust toepast, kun je er mee gaan spelen en het je eigen maken.”

Tips voor anderen

Wanneer we Amanda vragen naar haar tips voor anderen die erover denken een traject te starten bij Gelukkig Lijf:

“Gewoon doen, een completer pakket vind je niet. Baat het niet, het schaadt zeker niet. Je investeert in jezelf, maar je krijgt er zo veel voor terug. Het is niet alleen naar diëtist of psycholoog, maar het is echt All-in.” “Het is erg prettig dat jullie allemaal deskundig zijn. Niet alleen het papiertje hebben, maar ook het kunnen toepassen. Mensen niet naar de mond praten, gewoon eerlijk zijn. Dat is erg fijn.”

Erg bedankt voor de mooie woorden, Amanda! We vinden je een erg mooi voorbeeld van hoe je met de juiste instelling (en gezellige trainingsuurtjes) mooie vooruitgang kan boeken, ondanks de mogelijke belemmeringen.

Ben je benieuwd of wij je, net als Amanda kunnen helpen met jouw reis naar een Gelukkig(er) Lijf? Plan dan een gratis en vrijblijvende proefles in, in Apeldoorn of Arnhem!

Wil jij (max 1x p.w.) Gratis Tips Omtrent Training, Voeding, Psychologie en Leefstijl? Schrijf je dan nu in!