Aankomen: met een flinke dosis enthousiasme en leergierigheid ging Laurens de uitdaging aan!

Zoals jullie in voorgaande blogs over onze klanten al hebben kunnen lezen, is niet iedereen bij Gelukkig Lijf op zoek naar gewichtsverlies. Ook aankomen in gewicht is een veel geziene motivatie om te gaan sporten. Zo ook Laurens, die begin maart met een duidelijk doel bij ons aan de slag ging: zowel toename in gewicht als in spierkracht. Met veel enthousiasme voor zowel krachttraining als kickboksen wist hij mooie resultaten te boeken in slechts een tijdsbestek van enkele maanden.

Teampower!

Hoewel het niet gebruikelijk is, heeft Laurens de afgelopen tijd met alle trainers van Gelukkig Lijf in Arnhem getraind. Hierover zegt hij: “Jullie hebben allemaal je expertise; krachttraining, voeding, kickboksen en het mentale deel. En tussendoor zijn het altijd goede gesprekken, soms over koetjes en kalfjes, soms juist over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.”

We weten dat gewichtstoename, net als gewichtsverlies, zowel fysiek als mentaal lastig kan zijn. Het is dan prettig om met de verschillende expertises van het team tot het gestelde doel te kunnen komen. Slechts één aspect hiervan aanpakken leidt vaak ook niet tot de meest optimale resultaten. Elk mens is uniek en heeft specifieke hulpvragen en behoeftes, als team daarop inspelen is waar wij van Gelukkig Lijf goed in zijn.

Een goede techniek is het halve werk

Met zijn leergierigheid wist hij de techniek van de oefeningen vlot onder de knie te krijgen. “Het is een leerproces, techniek is het allerbelangrijkste, en vanuit die techniek kan je steeds meer. Met slechte techniek raak je snel aan je plafond, raak je uitgekeken, of ontwikkel je blessures.” In het begin was het vooral een beetje aanvoelen zei hij. “Klungelen met lunges, het is lastig om stabiel te blijven. Maar als je over dat punt heen gaat, zie je al snel vooruitgang.”

Kickboksen

Laurens had naast zijn krachttraining ook een uur training die volledig gefocust was op het kickboksen. Een training die hij iedereen kan aanraden. Het liefst één op één. “Het is zeker leuk als warming up, maar echt de diepte in duiken geeft weer een hele andere dimensie aan de sport.”

Voeding

“Als je wilt aankomen moet je gewoon een stuk meer eten.” Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook voor Laurens was dit in het begin nog best even omschakelen en wennen. Samen met zijn trainers ging hij kijken hoe hij zijn patroon op sommige vlakken kon aanpassen. Zo werden de eetmomenten beter gepland en bleek dat de meeste winst in het aanpassen van het ontbijt zat. Voldoende koolhydraten binnen krijgen op een dag was een belangrijk aandachtspunt. Ondertussen gaat dat, aldus Laurens, steeds meer vanzelf. 

Het is dus niet verwonderlijk dat Laurens geleidelijk iets meer dan 6 kilo is aangekomen! 

Waarom Gelukkig Lijf?

Toen we Laurens vroegen naar zijn keuze voor Gelukkig Lijf zei hij dat hij op basis van de kennismaking en de reviews op het internet gelijk een goed gevoel had. 

“De Personal Trainers zijn laagdrempelig. Dus juist erg geschikt voor mensen waarbij training er nog wel eens bij in kan schieten. Ook is het een rustige locatie waarbij de bereikbaarheid goed is. Je staat niet snel in de file en gelukkig zit het niet midden in de stad.” Daarnaast noemt hij een punt waar wij als trainers best trots op zijn: “De oprechte en persoonlijke aandacht maakt ook veel verschil.”

Tips van Laurens

Als ervaringsdeskundige heeft Laurens nog enkele goede tips voor mensen die net beginnen met trainen.

“Voor iemand die net begint zou ik vooral zorgen voor vastigheid en ritme, bijvoorbeeld door op vaste tijdstippen afspraken in te plannen. En naast deze regelmaat soms ook juist rust in te plannen. Neem eens in de 5 weken bijvoorbeeld eens rust om even goed te herstellen.”

“Je moet de doelstelling duidelijk hebben. En meten is weten. Je kunt het uiteindelijk gewoon aflezen. Houd het dus meetbaar en wees daar realistisch in. Bij mij hielp het om met mijn trainer te overleggen en in te schatten wat voor mij het maximaal haalbare is, daardoor bleef ik realistisch.”

Daarnaast raadt hij mensen aan om te beginnen met een persoonlijk traject. “Dan kijkt alleen je trainer mee, leer je ook echt en hoef je je niet druk te maken over anderen. Dat was voor mij een voordeel.”

Nieuwsgierig?

Benieuwd of wij van Gelukkig Lijf jou ook in Arnhem of Apeldoorn kunnen helpen met aankomen, afvallen of gewoon lekker fit blijven? Vul het contactformulier in op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking inclusief proefles! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.